Gizemli EVREN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Gizemli EVREN

Gizli İlimler Sitesi. Havas, Paranormal Fenomenler , Parapsikoloji , Ufolar , Okültizm , Mistizm .Havas..hüddam, vefk, cinler, büyüler, enerji, Medyum, astroloji, reiki, rasheba, Kara Büyü, maji
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Zihinsel Perhiz Çalışması başlıca 4 aşamadan oluşur:

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
athena

athena


Mesaj Sayısı : 67
Kayıt tarihi : 09/06/08

Zihinsel Perhiz Çalışması başlıca 4 aşamadan oluşur: Empty
MesajKonu: Zihinsel Perhiz Çalışması başlıca 4 aşamadan oluşur:   Zihinsel Perhiz Çalışması başlıca 4 aşamadan oluşur: EmptyPtsi Haz. 09, 2008 9:20 am

Zihinsel Perhiz Çalışması başlıca 4 aşamadan oluşur:

Birinci Aşama

Başlangıç ya da hazırlık safhası da denen birinci aşama, çalışma öncesinde yapmanız gerekenlerle ilgilidir... Uygula­ması oldukça zor olan bu çalışmaya önceden kendinizi kon­santre etmelisiniz. Kendinizi zihinsel olarak bu çalışmaya ha­zırlamanız, elde edeceğiniz başarı oranınızı olumlu yönde etki­leyecektir.
Zihinsel Perhiz Uygulaması'na geçmeden önce en az 1 hafta süresiyle kendinizi gözleyin. Yaşam içinde negatif duygu ve düşüncelerinize ne derece hakim olup olamadığınızı önce sadece gözleyin. Bu size iyi bir gözlem yapma fırsatı verecek­tir. Böylelikle 1 hafta sonra sizi bekleyen engelleri önceden farkedebileceksiniz.

İkinci Aşama
Zihinsel Perhiz Uygulamasını ilk kez uygulayacaklara, ön­celikle haftada bir günlük perhizlerle bu çalışmalara başlama­larını öneririz. 1 ay boyunca 4 uygulama yapacaksınız. Her haftanın belli bir gününü seçerek başlayabilirsiniz.
1 ay boyunca toplam 4 Zihinsel Perhiz Uygulaması yap­tıktan sonra artık çalışmanın üçüncü aşamasına hazırsınız de­mektir.

Üçüncü Aşama
Çalışmanın üçüncü ve son aşamasında 1 haftalık zihinsel perhiz uygulamasını gerçekleştireceksiniz. Evet... Tam 1 hafta boyunca zihninize hakim olma çalışmasını gerçekleştireceksi­niz. 1 haftalık "Zihinsel Perhiz Çalışmasının 9 temel prensibi vardır. Eğer niyetiniz zihninize hakim olmak ise, lütfen şunları unutmayın: 1- Birbirini izleyen 7 gün boyunca, verimsiz düşünce ve duygulara yer vermeyi red edin. Güçsüzleştirici canlılığınızı azaltıcı kelimelere ve düşüncelere yer vermeyin. İlk başlarda karşılaşacağınız ve sizi sinirlendirebilecek olaylarda zihninizin negatif duygu ve düşünceler üretmesine büyük bir sabır göste­rerek zorla da olsa karşı çıkmanız gerekebilir. İçiniz bir anda köpürebilir. Aslında amaç içinizinde köpürmeden olaylara kar­şı direnç göstermenizdir ama ilk başlarda içinizde oluşabilecek muhtemel negatif enerjileri dışarıya vurmama becerisini gös­termeniz de konsantrasyonunuzun artmasına yarayacaktır. Za­ten burada asıl hedeflenen konsantrasyonunuzun arttırılması­dır.

Kendinizi olumsuz bir duyguya odaklanmış durumda yakalarsanız ki olacaktır; derhal kendi üzerinizde çalıştığınızı hatırlayın.
Bu size büyük bir itici güç verecek ve olaylar karşı­ sındaki dayanma gücünüzü artıracaktır. Bu 1 haftalık sürenin, sizin için çok önemli bir deney olduğunu sık sık kendi kendini­ze hatırlatın. Ayrıca şunu da unutmayın ki; birçok kimsenin otomatik olarak yaşamakta olduğu bu dünyada, şuurluluğa doğru attığınız bu ilk adım... Bunun önemini hissedin... Göre­ceksiniz ki başarıya ulaşacaksınız.
Buna ek olarak, 7 gün boyunca her sabah yatağınızdan kalkıp elinizi yüzünüzü yıkadıktan hemen sonra, sizi güçlendi­recek telkinleri kendi kendinize uygulayın. Bu düşünce kalıp­lan sizi başarıya yönlendirmede çok önemli bir rol oynaya­caktır. Bu telkinleri sabah ilk iş olarak yapmayı unutmayın.

Böylelikle, güçlendirici zihinsel ve duygusal davranış biçimle­rine daha sabahtan kendinizi odaklamış olursunuz.
Birbirini izleyen 7 gün boyunca, tüm dikkatinizin çö­zümlere dönük olduğundan, buna karşılık sorunlara dönük ol­madığından emin olun. Bir zorlukla karşılaştığınızda hemen çözümünün ne olabileceğine odaklanın... Sorunu değil... Çö­zümleri düşünün... Sorunun bir parçası değil, çözümün bir parçası olun...

5- Geriye doğru kayarsanız, yani kendinizi verimsiz dü­şünce ve duygulara yönelmiş durumda yakalarsanız, dövünme­ye gerek yok. Hemen değişirseniz, bunun pek sakıncası yoktur. Ama eğer o olumsuz, verimsiz, güçsüzleştirici düşünce ve duygulara belli bir sürenin üzerinde takılıp kalmayı sürdürü­yorsanız, çalışmadaki başarınızdan uzaklaşıyorsunuz demektir. Bu süre 10 saniyeyi asla geçmemelidir. 10 saniyenin üzerinde eğer negatif duygu ve düşünceler içinde kalıyorsanız, uygula­makta olduğunuz " 1 Haftalık Günlük Zihinsel Çaba"nız boşa gidiyor demektir. Buna izin vermeyin...

Kendinizi bir an için olayın dışında görmenizi sağlayacak ve buna bağlı olarak da objektif bir şekilde meseleyi değerlen­dirmenize yarayacak şu sorulan kendi kendinize sorabilirsiniz.
"Ben bu karşılaştığım olaydan ne öğrenebilirim?"
"Bu durumun bana anlatmak istediği şey nedir?"
"Bu olayla niçin karşılaştım?"
"Karşılaştığım bu olayı öfkelenerek halledebilecek mi­yim?"
"Öfkenin burada bana yararı olacak mı?"
vs..
Bu sorular sizi verimli durumlara yöneltir. Sürekli olarak bir öfke ve hırslanma çemberini kovalayıp durmaktan kurtulur­sunuz. Öfkenin baldan tatlı olduğunu söyleyenlere siz inanma­yın!...
Yanlış anlaşılmaya zemin hazırlamamak için şunu da he­men belirtelim ki: Amacımız hayatın sorunlarını görmezden gelmek değil, kendimizi hem çözüm bulacak hem de o çözümü uygulayacak daha iyi zihinsel ve duygusal durumlara sokmak­tır. Kontrol edemedikleri negatif duygulara odaklanan insanlar sürekli olarak güçsüzledirler. Aradığınız çözümleri, kendinizi daha verimli bir hale soktuğumuzda çok daha kolay bulacaksınız... Yaşamında başarılı olan insanlar, duygusal - fırtınalar sı­rasında zihnini açık seçik net ve duru durumda tutmayı nasıl başarırlar? Çoğunun temel bir kuralı vardır: Hayatta hiç bir za­man vaktinizin % 10'dan fazlasını bir soruna harcamayın, en az % 90'ını o sorunun çözümüne harcayın. Hele ki küçük şey­leri hiç mi hiç dert edinmeyin... Unutmayın ki onlar küçük şey­lerdir...

6- Olayların hem içinde hem de dışında yaşayın... Yani zaman zaman, kendinizi ve olayları dışardan seyredin... Olayla olay olmayın... Objektif gözlerle gelişmeleri seyredin ve yaşamınızın zaman zaman dışında kalabilme hünerini gösterin.
Bu 7 günün sonunda gösterdiğiniz gayret ve çaba, büyük bir enerjinin içinizde birikmesine sebebiyet verecektir. Bu tür bir güç ilerki çalışmalarınızda size çok büyük bir fayda ve ko­laylık sağlayacaktır. Bu çalışma konsantrasyonunuzun gelişmesi için tahminlerinizin üstünde yararlı olacaktır. Ancak işinizin hiç de kolay olmadığını söylemek zorundayız...
Uygulayacağınız zihinsel perhizle yaşamınızdaki oto­matik gidişe "dur" diyebilme imkanına ulaşabilmeniz mümkün olacaktır. Konsantrasyon yeteneğinin geliştirilmesinde ve "iç değişim"in sağlanmasında "Zihinsel Perhiz" uygulamak bütün kendini bilme kurslarında gerçekleştirilen bir çalışmadır.

Bir hafta süresiyle başarı ve başarısızlıklarınızı not et­meniz, daha sonra hangi olayların sizi etkilediğini ve kontrolü­nüzü bozduğunu inceleyebilmeniz için yararlı olacaktır.

Temeli belli bir süre, olumsuz hiç bir düşünceye zihni­mizde yer vermemeye dayanan bu çalışmayı belirli aralıklarla tekrarlayabilirsiniz. Bu yedi günlük süre bitince, en az iki hafta normal davranışlarınıza geri dönmelisiniz. Daha sonra yeniden
" 1 Haftalık Zihinsel Perhiz" uygulamasını yapabilirsiniz.
Bu iki haftalık ara, özellikle kendi üzerindeki çalışmalara yeni başlayanların şuuraltlarmı fazla zoıiamamaları için tavsi­ye edilmektedir.

6. TERS TATBİKATLAR
Konsantrasyon yeteneğimizin geliştirilme teknikleri içinde çok önemli yer tutan bir diğer pratik uygulama da "Ters Tatbi-k;ı!lar"dır.
Ters tatbikat bilerek ve isteyerek insanın çeşitli sıkıntıları kendi kendine kasıtlı olarak yaratmasıdır. Yaşamımız içinde dlomatik olarak uyguladığımız çeşitli alışkanlıklarımız vardır. IUınların bir kısmı fiziksel, bir kısmı ise zihinsel alışkanlıklar­dır. Yaşamımızı bu alışkanlıklarla birlikte sürdürürüz. Çoğu kez bu alışkanlıklarımızı uygulayamadığımız zamanlarda bü­yük bir sıkıntı çekeriz. Ve bu sıkıntıdan da sürekli olarak uzak kalmak isteriz.
Bunun doğal sonucu olarak da sürekli olarak sıkıntılı hal­lerden kaçmak gibi bir davranış şeklini benimseriz. Bu otoma-iık olarak yaşayan insanların doğal davranış biçimlerinden biridir. Şimdi ise biz irademizi ve buna bağlı konsantrasyon ye­teneğimizi geliştirebilmek ve güçlendirebilmek için bu davra­nış kalıbını kırma çalışmalarında bulunacağız. Yani "Ters Tat­bikatlar" yapacağız. Bilerek ve isteyerek...
Şimdi size yapacağınız bir kaç "ters tatbikat" örnekleri ve­receğiz. Bunları siz kendinize göre çeşitlendirerek farklı ters tatbikat çalışmaları da yapabilirsiniz.

Hep sağ elimizle yemek yeme alışkanlığımız varsa, 3
gün süreyle yemeklerinizi sol elle yiyebilirsiniz.
Çevrenizden gelen eleştirilere çok fazla önem veriyor ve çevrenizdeki insanların sürekli olarak sizi takdir etmesini seven bir yapınız varsa, ki çoğunlukla oranları değişmekle bir­likte herkesde bu vardır; işte size uygulayabileceğiniz mükem­mel bir ters tatbikat: Eve ya da işyerinize giderken yanınıza
kızartılmış bir miktar balık alıp, soğanla birlikte onları tuza batırıp batırıp İETT otobüsünde oturduğunuz koltukta bir kağıt üzerinde yiyebilirsiniz.

Evde hep aynı yerde oturup televizyon seyretme alış­kanlığınız varsa, 2 saat boyunca odanın bir köşesinde ayakta durarak evdekilerin şaşkın bakışları arasında televizyon seyre­debilirsiniz.
İşe ya da okula gitmediğiniz bir gün, örneğin bir tatil günü ya da yazın çıktığınız tatilde 1 gün süreyle hiç konuşma­dan durabilirsiniz. Yanınıza gelerek sizinle konuşmak isteyen biri olursa ona el işaretiyle konuşamadığınızı ifade edebilirsi­niz.

Genellikle insanlar hep bir arada olmaktan huzur duy­dukları kişileri evlerine misafirliğe davet ederler. Ama şimdi siz tam tersini yapacaksınız... Bir arada bulunmaktan son dere­ce sıkıldığınız ve huyunu hiç sevmediğiniz bir arkadaşınızı evinize davet ederek onunla konuşmanın verdiği sıkıntı içinde bir gün ya da gece geçirebilirsiniz.

Ramazan ayının haricinde dinsel bir emirle değil tamamen kendi isteğinizle birkaç gün süreyle oruç tutabilirsiniz.
Örnekleri çoğaltmak mümkün... Siz kendinize uygun ters tatbikatları belirleyerek çeşitli zamanlarda bunları uygulayabi­lirsiniz. Ancak seçeceğiniz ters tatbikatların sizi maddi manevi büyük kayıplara uğratmamasına özen gösterin. Amacı aşan ters tatbikatların yapılmamasının hiç bir gereği yoktur. Buna özellikle dikkat etmeniz gerekir.

7. KENDİ KENDİNE KONUŞMAK
İyi bir konuşmacı olmaya en büyük engel konsantrasyon yeteneğinin eksikliğidir. Şimdi vereceğimiz egzersiz size hem iyi bir konuşmacı olmak için bir çalışma fırsatı verecek, hem de konsantrasyon yeteneğinizi geliştirecektir.
Sesinizi kaydedebileceğiniz bir teyb alın ve odanıza çeki­lin. Her hangi bir konu seçin ve o konu üzerinde en az 3 daki­ka boyunca hiç susmadan ve hiç ara vermeden konuşmaya baş­layın. Seçeceğiniz konuşma konusu ne olduğunun hiç önemi yoktur. Önemli olan, o konuya konsantre olarak kesintisiz ko­nuşabilmektir. İlk başlarda kolay konuşabileceğiniz konular se­çebilirsiniz.
Sesinizi kaydettikten sonra kendinizi dinleyin... Göre­ceksiniz ki hem gittikçe konuşma yeteneğiniz gelişecek, hem de konsantrasyon gücünüz... Aynı çalışmayı arkadaşlarınızla da yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Zihinsel Perhiz Çalışması başlıca 4 aşamadan oluşur:
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gizemli EVREN :: PARANORMAL FENOMENLER :: Parapsikoloji Ve Uygulamaları-
Buraya geçin: